πριν 1 χρόνος

Συζητώντας για την Θράκη

Το παρόν και οι προοπτικές για το μέλλον

πριν 1 χρόνος

Συζητώντας για την Θράκη

Το παρόν και οι προοπτικές για το μέλλον

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Αφιερωμένη στην Θράκη είναι η επόμενη διάλεξη του Κύκλου Διαλέξεων 2022-2023 που υλοποιεί το Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης. 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στις 8:30μ.μ με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Κούσαντα , Αντιστράτηγο (Τ/Θ) ε.α. 
Ο κ
Κωνσταντίνος Κούσαντας όπως αναφέραμε και προηγουμένως είναι Αντιστράτηγος εν Αποστρατεία του όπλου των Τεθωρακισμένων, είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Ο πρώτος τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών είναι στην Διεθνή Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Plymouth στην Μεγάλη Βρετανία και ο δεύτερος στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελών στο Βέλγιο. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Διοικητικής Εκπαίδευσης του Δημοκροτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ Κωνσταντίνος Κούσαντας είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα την ακριτική περιοχή της Θράκης τόσο λόγο καταγωγής, καθώς γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη όσο και από υπηρεσιακής απόψεως καθώς έχει υπηρετήσει στην Αλεξανδρούπολη επι έξη χρόνια σε στρατιωτικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής και συνεπώς από υπηρεσιακής απόψεως κατά την διάρκεια της πλούσιας σταδιοδρομίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις κατέχει μεγάλη εμπειρία. Ο κ Κωνσταντίνος Κούσαντας έχει υπηρετήσει  στο Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως του ΝΑΤΟ (Βαλένθια Ισπανίας) στο βαθμό του ταξιάρχου ως Βοηθός Επιτελάρχη στο βαθμό του ταξιάρχου και ήταν εκπρόσωπος του ΓΕΣ στο ΝΑΤΟ Training Group.
 Ο εισηγητής της υπόψη διάλεξης  είναι Ανώτερος Επιστημονικός Συνεργάτης (Senior Research Fellow) στο Κυπριακό Κέντρο του Ευρωπαικών και Διεθνών Υποθέσεων το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο κ. Κωνσταντίνος Κούσαντας έχει παρουσιάσει πλούσια αρθρογραφία σε εφημερίδες ( "ΤΟ ΠΑΡΟΝ", "Ελεύθερος Τύπος", "Ελεύθερη Θράκη")   καθώς και έχει  παρουσία σε αρκετά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα ενημέρωσης - ειδήσεων και σε πολλές ιστοσελίδες του ηλεκτρονικού τύπου.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ελεύθερα από την διαδικτυακή μας πύλη στο Youtube : IRS Thoukydides (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)