πριν 3 χρόνια

Εκδηλώσεις αφιέρωμα στην Θράκη

Θράκη ο προμαχώνας του Ελληνισμού (Φωτογραφία η Αλεξανδρούπολη)

πριν 3 χρόνια

Εκδηλώσεις αφιέρωμα στην Θράκη

Θράκη ο προμαχώνας του Ελληνισμού (Φωτογραφία η Αλεξανδρούπολη)

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η Θράκη αποτελεί έναν από τους προμαχώνες του Ελληνισμού. Η στρατηγική σημασία της περιοχής αυτής της χώρας μας είναι σημαντική καθώς μέσω τις ανάπτυξης των υποδομών (Χερσαίων και Λιμενικών) μπορεί να αποτελέσει συγκοινωνιακό κόμβο παράκαμψης των Στενών του Βοσπόρου προσφέροντας μια εναλλακτική εμπορική οδό.
Η Θράκη αποτελεί μια από τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας που προσφέρουν πολλές δυνατότητες παραγωγικής ανάπτυξης τόσο του πρωτογενούς όσο και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας. Η Θράκη σήμερα ως ακριτική περιοχή της Ελλάδας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις ασφάλειας συνέπεια της τουρκικής προκλητικότητας. Τον περασμένο Μάρτιο γίναμε μάρτυρες ενός οργανωμένου σχεδίου της Τουρκίας το οποίο περιλάμβανε την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου με στόχο την αποδιοργάνωση του συστήματος εσωτερικής ασφάλειας τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της χώρας. Η ανταπόκριση των αρχών έναντι σε αυτή την μεγάλο κίνδυνο ήταν άμεση και επιτυχής και αποτράπηκε το οργανωμένο αυτό σχέδιο της Άγκυρας.
Η κατάσταση που επικρατεί σε αυτή την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας σειράς εκδηλώσεων μας που θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.