πριν 2 χρόνια

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου της Περιόδου 2021-2022

Στις 12 Σεπτεμβρίου η πρώτη Εκδήλωση

πριν 2 χρόνια

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου της Περιόδου 2021-2022

Στις 12 Σεπτεμβρίου η πρώτη Εκδήλωση

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Όπως αναφέρθηκε και σε προγενέστερη δημοσίευση μας στην Ιστοσελίδα μας ξεκινούν στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 οι εκδηλώσεις της περιόδου 2021-2022. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του μηνός Σεπτεμβρίου έχει ως εξής :
1) Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8:30μ.μ θα προβληθεί στο κανάλι μας στο YouTube IRS Thoukydides  η τέταρτη διάλεξη των διαδικτυακών διαλέξεων με τον τίτλο "Ορθόδοξη παράδοση". Θέμα της 4ης Διαλέξεως είναι η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού την οποία η Εκκλησία μας τιμά κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο Κύκλος Διαλέξεων "Ορθόδοξη Παράδοση" αποτελεί ένα κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων αφιερωμένων σε ζητήματα που αφορούν την Χριστιανική  Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση και τελεί υπό την αιγίδα του πατέρα Κωνσταντίνου Φούντη της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Τιμοθέου της Ιεράς Μονής Πεντέλης  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
2) Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7μ.μ. θα υλοποιήσουμε την πρώτη δια ζώσεις εκδήλωσή μας με τίτλο "Η Ελληνική Τέχνη και ο Ελληνικός Πολιτισμός στην Ευρώπη του Σήμερα". Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο κ. Δημοσθένης Δαββέτας Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο IESA Arts & Culure στο Παρίσι καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης στο Pari4. Λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα για την Πανδημία μέτρα στην εκδήλωση θα μπορούν συμμετάσχουν έως 15 άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση της διαλέξεως είναι η προσκόμιση είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αντίγραφο του  πρόσφατου rapid test . Ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ελεύθερα μέσω Live Streaming στο κανάλι μας στο YouTube IRS Thoukydides στις 7.μ.μ.
3) Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8μ.μ. το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης και το περιοδικό ResPublica.Gr διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Η Δύση μετά το Αφγανιστάν και οι Προκλήσεις για την Ελλάδα". Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο κ. Θεοδοσιάδης Μιχάλης Λέκτορας Πολιτικής  Θεωρίας στο Goldsmiths, Univercity of London, αρθρογράφος μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού ResPublica.Gr και ο Κουτσαντώνης Γεώργιος Μεταφραστής - Διερμηνέας, αρθρογράφος μέλος της συντατκικής ομάδας του περιοδικού ResPublica.Gr. Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ελεύθερα μέσω Live Streaming στο κανάλι μας στο YouTube IRS Thoukydides