πριν 1 χρόνος

6 Δεκεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό Εορτάζει

Άγιος Νικόλαος , ο Προστάτης Άγιος του Πολεμικού Ναυτικού

πριν 1 χρόνος

6 Δεκεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό Εορτάζει

Άγιος Νικόλαος , ο Προστάτης Άγιος του Πολεμικού Ναυτικού

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης Άγιος των ναυτικών. 
Η σημερινή ημέρα αποτελεί για το Πολεμικό Ναυτικό μας, μια ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζει ο προστάτης Άγιος του. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από τον χρόνο ίδρυσής του μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους βασικούς εγγυητές της προάσπισης της ακεραιότητας της χώρας. Το Πολεμικό Ναυτικό πιστό στην αρχή του Θουκυδίδη δεν μόνο τα πλοία του αλλά είναι και τα στελέχη του. Για Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το ανθρώπινό δυναμικό του αποτελεί διαχρονικά έναν μόνιμο πολλαπλασιαστή της ισχύος του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης εύχεται εγκαρδίως χρόνια πολλά τόσο στα εν ενεργεία όσο και στα εν αποστρατεία στελέχη του.
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης στις 1 Μάϊου 2022  είχε υλοποιήσει ένα αφιέρωμα στην ένδοξη ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Το αφιέρωμα αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε ελεύθερα στην διαδικτυακή μας πύλη στο Youtube : IRS Thoukydides (πατήστε εδώ