πριν 3 χρόνια

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις μας του Φεβρουαρίου

Στο προσκήνιο η ακριτική περιοχή της Θράκης και οι σχέσεις Ελλάδος - Η.Α.Ε.

πριν 3 χρόνια

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις μας του Φεβρουαρίου

Στο προσκήνιο η ακριτική περιοχή της Θράκης και οι σχέσεις Ελλάδος - Η.Α.Ε.

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μας για τον μήνα Φεβρουάριο. Λόγω της υγειονομικής κρίσης του CONVID-19 οι δράσεις μας δυστυχώς περιορίστηκαν στην υλοποίηση δύο διαδικτυακών εκδηλώσεων στις 15 και 21 Φεβρουαρίου 2021.


Στις 15 Φεβρουαρίου ασχοληθήκαμε με την αρκτική περιοχή της Θράκης όπου ο εισηγητής -- ομιλητής τέως Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος έκανε μια αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της Θράκης και ιδιαίτερα του της περιοχής του Έβρου. Στην συνέχεια ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες με παρεμβάσεις τους έθεσαν μια σειρά ζητήματα σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή του Έβρου και τις υπό δημιουργίας δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Στις 21 Φεβρουαρίου ασχοληθήκαμε με τις σχέσεις μεταξύ Έλλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.). Ομιλητές - Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο assisant professor στην Ακαδημία του Rabdan κ. Σπύρος Πλακούδας και ο Εκπαιδευτής Πτήσεων στο Αεροπορικό Κολλέγιο των Η.Α.Ε. και Εσμηναγός (ι) ε.α. της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κ. Στέφανος Καραβίδας. Οι έγκυροι εισηγητές με τρόπο σαφή και κατανοητό ανέπτυξαν το υφιστάμενο πλαίσιο των σχέσεων των δυο χωρών καθώς και τις προοπτικές για το μέλλον.
Το βασικότερο χαρακτηριστικό και των δυο εκδηλώσεων ήταν  ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα φοιτητών των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Στις εκδηλώσεις μας διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα σύνδεσης μέσω της πλατφόρμας Zoom το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλος αριθμός φίλων του Ινστιτούτου να μην μπορεί παρακολουθήσει τις υπόψη εκδηλώσεις.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού προχωρησαμε άμεσα στην αναβάθμιση του λογαριασμού που διατηρεί το Ινστιτούτου στην ψηφιακή πλατφόρμα Zoom η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την δυνατότητα δισύνδεσης Live με το κανάλι μας στο Youtube. Κατόπιν τούτου τις διαδικτυακές μας εκδηλώσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ταυτόχρονα ως εξής :
- Μέσω της διασύνδεσης με την πλατφόρμα Zoom (Invite link & zoom passcode)
- Μέσω Live προβολής στην σελίδα μας στο Youtube στο  https://www.youtube.com/channel/UC0cjYWRyE-zqRdeRVOKU66A
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις  στις συζητήσεις και να παρέμβουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ και ΜΌΝΟ μέσω της συνδέσεως με την πλατφόρμα Zoom