Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Κύκλου Διαλέξεων της περιόδου 2023-2024 του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης. Ως γνωστόν το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης υλοποιεί κάθε χρόνο τον Ετήσιο Κύκλο Διαλέξεων με σκοπό την παρουσίαση από αμιγώς επιστημονική  άποψη διαφόρων ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν τόσο την χώρα όσο και τον διεθνή περίγυρο. Επίσης στον ετήσιο κύκλο διαλέξεων περιλαμβάνονται διαλέξεις με θέμα σημαντικές πτυχές της Ελληνικής ιστορίας.
Κατά την διάρκεια υλοποίησης των ετήσιων διαλέξεων το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης είχε την τιμή να φιλοξενήσει σημαντικούς εισηγητές που με την ποιότητα των παρουσιάσεων τους συνέβαλλαν στην επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου διαλέξεων με στόχο την παροχή ουσιαστικών γνώσεων πάνω στα ζητήματα που διαπραγματεύονταν. Οι Κύκλοι Διαλέξεων των περιόδων 2020-2021, 2021-2022 λόγω των επιληφθέντων περιορισμών υλοποιήθηκαν  μέσω διαδικτύου. Από την περίοδο 2022-2023 υλοποιήθηκαν και δια ζώσεις διαλέξεις ενώ στην επερχόμενη περιόδου 2023-2024 ένας σημαντικός αριθμός των διαλέξεων θα γίνει δια ζώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 
Το σύνολο των διαλέξεων του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης μεταδίδονται μέσω Live Streaming από την διαδικτυακή μας Πύλη στο Youtube / IRS Thoykydides (Πατήστε εδώ)       
Στην διαδικτυακή πύλη στο Youtube / IRS Thoukydides (πατήστε εδώ)  βρίσκεται αναρτημένες το αρχείο όλων των υλοποιημένων διαλέξεων από το 2020 έως σήμερα όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα