πριν 1 χρόνος

Αποχαιρετισμός σε δυο άξια τέκνα της Ελλάδος

Καλό κατευόδιο Αντιπτέραρχε Ευστάθιε Τσιτλακίδιη, καλό κατευόδιο Αντιπτέραρχε Μιχαήλ Τουρούτσικα

πριν 1 χρόνος

Αποχαιρετισμός σε δυο άξια τέκνα της Ελλάδος

Καλό κατευόδιο Αντιπτέραρχε Ευστάθιε Τσιτλακίδιη, καλό κατευόδιο Αντιπτέραρχε Μιχαήλ Τουρούτσικα

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 είχαμε την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4E της 338 Μοίρας Δ/Β που εδρεύει στην 177 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα Ηλείας. Η πτώση του εν λόγω αεροσκάφους δεν ήταν αναίμακτη καθώς είχαμε τον θάνατο των χειριστών του, τον Κυβερνήτη Σμηναγό (Ι) Ευσταθιο Τσιτλακίδη, ηλικίας 31 ετών και τον Συγκυβερνήτη Υποσμηναγό (Ι) Μιχαήλ Τουρούτσικα, ηλικίας 29 ετών.
Στις 02-02-2023 κηδεύτηκε στην Τρίπολη ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μιχαήλ Τουρούτσικας και στις 03-02-2023 στο Νευροκόπι Δράμας κηδεύτηκε ο 31 χρονος Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιλτακίδης. Η Πολεμική Αεροπορία τιμώντας την μνήμη των δυο στελεχών της, τους απένειμε μετά θάνατον το βαθμό του Αντιπτεράρχου. Η Κυπριακή Δημοκρατία δια του Προέδρου της κ. Νίκου Αναστασιάδη  τιμώντας την μνήμη των εν λόγω στελεχών προσέφερε στην Πολεμική Αεροπορία το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να διατεθούν εκεί όπου κρίνει σκόπιμο η Πολεμική Αεροπορία.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης απευθύνουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο των δυο ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας  στην ηγεσία και τα στελέχη του όπλου αλλά και στις οικογένειες των θανόντων
Φίλες και φίλοι ως Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης αντιμετωπίσαμε το θλιβερό αυτό γεγονός με απαιτούμενη ταπεινότητα , σεμνότητα που επιβάλλουν οι τέτοιες περιστάσεις σεβόμενοι αφενός μεν την ιστορία αλλά και την προσφορά και έργο που επιτελή καθημερνά η Πολεμική Αεροπορία και αφετέρου δε σεβόμενοι την οδύνη και την θλίψη των οικογενειών των δυο θανόντων αεροπόρων .
Καλό κατευόδιο Αντιπτέραρχε Ευστάθιε Τσιλτακίδη και καλό κατευόδιο Αντιπτέραρχε Μιχαήλ Τουρούτσικα.