πριν 9 μήνες

Αποχαιρετώντας τον Χρήστο και τον Περικλη

Τιμώντας την αεροπορική ιδέα και την προσήλωση στο καθήκον

πριν 9 μήνες

Αποχαιρετώντας τον Χρήστο και τον Περικλη

Τιμώντας την αεροπορική ιδέα και την προσήλωση στο καθήκον

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Την περασμένη Τρίτη όλοι εμείς οι απλοί πολίτες συγκλονιστήκαμε με την πτώση στην Κάρυστο εν ώρα αεροπυρόσβεσης του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair CL-215 και τον θάνατο του πληρώματος του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά 34 ετών και του Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Περικλή Στεφανίδη.
Στο πρόσωπο των δυο αυτών άτυχων νέων μετουσιώνονται οι έννοιες της προσήλωσης στην αεροπορική ιδέα και της προσήλωσης στο καθήκον και στον άνθρωπο. 
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να ασχοληθούμε και να σχολιάσουμε τα όσα ακούγονται από χθες. Ναι τα δυο αυτά άξια παλικάρια εν γνώση τους πετούσαν αεροσκάφη ηλικίας 48 ετών με τις συχνές βλάβες, αεροσκάφη που τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διατηρούσαν αξιόμαχα και επιχειρησιακά για επιτελέσουν την αποστολή τους  αλλά είναι και εν γνώση  της πολιτείας που βασίζει κατά ένα μέρος τον αντιπυρικό σχεδιασμό σε αυτά τα αεροσκάφη. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η διαδικασία επιλογής του νέου τύπου πυροσβεστικού αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει τα γερασμένα CL-215. Είμαστε βέβαιοι ότι τα νέα αεροσκάφη, όποτε αυτά και αν έρθουν, στα χέρια του υψηλής στάθμης ιπτάμενου προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας θα αποδώσουν τα μέγιστα όπως και με τα Canadair CL-215 & CL-415GR.
Καλό κατευόδιο Σμηναγέ (Ι) Χρήστο Μουλά και Ανθυποσμηναγέ (Ι) Περικλή Στεφανίδη