πριν 8 μήνες

Ο Θάνατος των ανδρειωμένων θάνατος δεν λογίζεται

Τιμώντας την μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

πριν 8 μήνες

Ο Θάνατος των ανδρειωμένων θάνατος δεν λογίζεται

Τιμώντας την μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Η 11η και η 14η Αυγούστου θεωρούνται δυο ακόμα μαύρες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας και ιδιαίτερα της Ιστορίας του Ελληνισμού στην Κύπρο.
Στις 11 Αυγούστου 1996 ο Τάσος Ισαάκ μετέχοντας σε μια ειρηνική διαμαρτυρία για την συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική κατοχή του 38% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας δολοφονείται βάναυσα από τον καθοδηγούμενο από τα τουρκικά στρατεύματα  κατοχής όχλο τουρκοκυπρίων και εποίκων τούρκων. 
Στις 14 Αυγούστου 1996 μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, ο πρώτος εξάδελφός  του Σολωμός Σολωμού μαζί με μια ομάδα Ελλήνων της Κύπρου μεταβαίνουν στην πράσινη γραμμή για να διαμαρτυρηθούν για την βάναυση δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και για την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του 38% του εδάφους της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Την στιγμή εκείνη ο Σολωμός Σολωμού διαφεύγοντας της προσοχής των κυανόκρανων ανεβαίνει πάνω στον ιστό που ήταν αναρτημένη η σημαία του ψευδοκράτους για την καταβάσει. Πάνω στο ιστό ο Σολωμός Σολωμού πυροβολείτε από τον υποτιθέμενο ψευτουπουργό του ψευτοκράτους και στέλεχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Κενάν Ακίν και τρυματίζεται θανάσιμα.
Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού αποτελούν δυο σύγχρονοι ήρωες του Ελληνισμού και έχουν περάσει στο πάνθεο των Ελλήνων Ηρώων. Ελπίζουμε η θυσία τους να μην πάει χαμένη.
Αναλυτικό αφιέρωμα για τα υπόψη γεγονότα μπορείτε να δείτε σε παλιότερη δημοσίευση στην ψηφιακή μας πλατφόρμα πατώντας εδώ