πριν 7 μήνες

Η Αθήνα στο προσκήνιο

Συζητώντας για την Αθήνα του σήμερα με την υποψήφια Δήμαρχο Αθηναίων κα Ελένη Παπαδοπούλου

πριν 7 μήνες

Η Αθήνα στο προσκήνιο

Συζητώντας για την Αθήνα του σήμερα με την υποψήφια Δήμαρχο Αθηναίων κα Ελένη Παπαδοπούλου

Εισηγητής
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Κείμενο:

Σε σχεδόν σαράντα ημέρες από σήμερα, οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να εκλέξουν τους αιρετά μέλη των των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο της διοικητικής και πολιτειακής συγκρότησης της χώρας. Οι ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού αποτελούν τις διοικητικές μονάδες τις κρατικής μηχανής που με το εύρος των αρμοδιοτήτων του εμπλέκονται σε σημαντικό βαθμό με την καθημερινότητα του πολίτη.
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης επ' αφορμή των προαναφερόμενων εκλογών φέρνει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος την Αθήνα που αποτελεί τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Η πόλης των Αθηνών είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία που έχει την αφετηρία της χιλιάδες χρόνια πριν. Η Αθήνα του σήμερα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι η πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, είναι πόλη που δεν φείδεται προβλημάτων αλλά και δεν φείδεται πλεονεκτημάτων. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητούμενα  για την σημερινή Αθήνα είναι η δημιουργία ενός νέου οικιστικού χαρακτήρα οικιστικού συγκροτήματος, μιας νέας επί της ουσίας ταυτότητας.
Η Αθήνα του σήμερα , τα προβλήματα και οι προοπτικές της για το μέλλον είναι το αντικείμενο της διαδικτυακής διάλεξης - συζήτησης του Ινστιτούτου που διοργανώνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 9μ.μ.. Εισηγητής στην διάλεξη είναι η κα Ελένη Παπαδοπούλου Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Διδακτολογία των Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle) και υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με την Δημοτική Κίνηση "Η Αθήνα ΜΑΣ".
Η κα Ελένη Παπαδοπούλου είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής Πλατείας Βικτωρίας είναι μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Πλατείας Βικτωρία η οποία σε συνεργασία με άλλες κινήσεις πολιτών αγωνίζεται να σταματήσει η γκετοποίηση και υποβάθμιση τόσο της περιοχής της Πλατείας Βικτωρίας όσο και ευρύτερα της Αθήνας.
Την διάλεξη μπορείτε να παρακολουθήσετε ελεύθερα από την διαδικτυακή μας πύλη στο Youtube : IRS Thoukydides (πατήστε εδώ)